Vilt på Vestfjorden!

SMSene tikket inn, «Jeg kommer…», «Vi kommer…», «Jeg og to andre kommer…».  Turskøytere var i flertall på Oksenøya denne søndags morgen!

Etter en liten velkomstprat så dro vi avgårde fra Fornebu/Oksenøy Marina i Holtekilen og dreide østover mot Storøyodden. Fin hard støpis der siste snøfallet hadde smeltet ned og dannet en anelse ruglete og bulkete overflate, ca 10+ cm. Rundet odden og gikk videre inn i Koksabukta. I Hundesundet var det litt for tynt for 20+ ivrige turskøytere så jeg valgte en sikrere vei mellom Kjeholmen og Grimsøya. Flott eiendom med egen grotte på spissen der…

Litt knoting inn mot Lille Ostsundet, men med snø på isen dro over til Ostøya og rastet der. Et høydepunkt er å spise matpakken sin i det fri sammen med kjempehyggelige mennesker!

Litt fart igjen rundt Ostøya mot Borøya på grei is uten snø, men mellom Saraholmen og Borøya måtte vi gå tett på land og krysse noen små snøflater før vi ble stoppet av råket etter lekteren og taubåten som kommer inn gjennom Store Ostsundet og går øst rundt Kalvøya.

Råket kunne vi ikke passere, bare en cm eller to myk sjøis, så vi skøytet langs råket med tanke om å komme oss til Henie Onstad-senteret. Dette var dagens vanskligste parti, skrapis enkelte steder og vi måtte skøyte en 50-100 m i snø totalt.

Strekningen fra Veritas tilbake til Marinaen var flott, glatt og jevn is! Mange ute på isen, til fots og på skøyter. Flott avslutning på en vellykket tur ifølge alle 27!

(Husk å vaske skøytene i lunken vann og tørke av de siden de har vært på sjøisen. Ellers så begynner de å ruste…)

GPSen viste 14,1 km til slutt.