Null problem på Harestuvannet!

Invalid Displayed Gallery

Noen bekymringer dukket opp i forbindelse med denne søndagsturen: sent utlyst, usikkert om noen kom og overis. De forsvant ettersom SMSene tikket inn og ved oppmøte på isen.

Det var fin is på Harestuvannet dekket av en cm luftig snø som såvidt hadde begynt å feste seg og bremse, men greie forhold! Siste bekymringen viste seg å være en deltager som hadde tatt med feil støvler til turskøytene sine, det virker alltid et sekund uforstålig at NNN-sko ikke passer sammen med NNN-BC-binding… 🙂

Heldigvis hadde jeg et par fjellstøvler liggende i bilen, et nummer for liten, men det gikk når vi tok ut sålene. Litt kjølig når vi startet med ca -6C, men Bjørn, Håvard, Ludvig, Svein og jeg gikk oss varme nordover. Bare en cm is på kanalen i nord så svingte vi sydover og gikk over til Lille Skillingen før vi tok bena fatt på veien til Store Skillingen.

Grei is overalt, ingen overis, vi målte stortsett 10 cm på alle tre vannene. Store Skillingen var flott, virkelig langt-inn-i-marka-følelse med bare en synlig hytte! Det var også god is mellom bekken og øya på vestsiden, ifølge Petter på tirsdagens tur pleide det å være tynt der.

Svein måtte avgårde så vi gikk litt til før vi tok en matbit og litt varmt drikke et lunt sted på østsiden. Med ny energi innabords gikk vi en runde til og så ruslet ned til Kjøpmannsjordet og Harestuvannet igjen.

Kort vei tilbake, men så ville Bjørn ta et par km til for å få 20 km så det ble en overkryssning over Harestuvannet en gang til.

Det ble et godt væromslag under turen; vi begynte med -6°C og sluttet 3 timer senere med +3°C!

Kjempeflott tur med gode turskøytere! Og har dere sjans så ta gjerne en tur til Harestuvannet!