Isinformasjon

Israpportørene er en iherdig gruppe som samler inn informasjon om is ved å reise ut og sjekke eller snakke med folk. Den informasjonen vidreformidles slik:

NVE sin iskarttjeneste er en norsk side som samler info fra flere kilder, offisielle og uoffisielle. Ånund gjør en kjempejobb med å tilrettelegge. Det finnes en app, regObs, søk i din app-butikk. Den trenger ikke nett for å registrere observasjoner siden den har lokal lagring for så å laste opp når du har nett. Litt rar grensesnitt, men virker godt.

For iPhone og iPad:

regObs
Apple iOS

 

For Android mobil og nettbrett:

Cover art
Android

 

Det er veldig kjekt å kunne laste opp en isobservasjon med støtte fra GPSen og et bilde av forholdene.

I høyremargen på Rollers.no vises de siste ismeldingene fra NVE.

De fleste bruker skridsko.net, det koster 30,- per år (send SMS til 2160 med israpport i meldingen) og gir deg tilgang til is- og turrapporter.

Jeg har prøvd å utlyse turer der, men ingen melder seg på, så jeg har kapitulert og utlyser turer primært på Rollers.no og på Facebook-gruppen til Skiforeningens turskøytegruppe.

Skiforeningen har noen gode artikler om skøyting i Marka her:

Skiforeningens turskøytegruppe

 

På Rollers.no og Facebook vil vi annonsere hvem turen er for (øvet- har alt av utstyr/nybegynner-alle som kan gå på skøyter). Er det lenge siden du har gått på skøyter så bør du øve i en ishall eller annen trygg isflate for å kunne holde følge. Turene våre er på ca 10-30 km og ca 2-4 timers varighet med rastepause inkludert.

Velkommen til tur!