Ekspedisjonstur med Petter

IMG_5838

Picture 1 of 1

Speideturen til Harestuvannet fikk et løft i dag når jeg så Petter løypebasen på vei ut på isen idet jeg kjørte inn på parkeringsplassen! Han fikk hjertet i halsen når jeg snek med inn bakpå mens han tok på skøytene og sa strengt at jeg var fra isoppsynet…

Det var flott is, men store flekker med usylig overis. Noen overis var greie å skjære gjennom, de var stortsett ca 1 cm tykke, men avhengig av mellomskiktet med vann så ble de ofte full brems! Noen steder gikk jo skøyta under overisen og brøyt den opp. Vi var nære på å falle flere ganger.

Midtveis på Lille Skillingen begynte det å snø pass bra og når vi forlot vannene var det et pent hvit teppe på 1 cm luftig snø overalt. Vi innbilte oss at vi kunne se forskjell på hvor de tidligere sprekkene hadde fryst igjen og der overisen ikke fantes, men det stemte ikke alltid. Om du prøver seg så er du advart!

Ellers hadde vi en kjempefin tur! Petter er kunnskapsrik om Marka og delte historier og tips underveis. Trolsk å være ut på isen i snødrivet og titte inn mot skogen og bakteppet.

Isforholdene kan du se ved å klikke på 1-tallsikonene i kartet her:

Kart over Harestuvannet, Lille og Store Skiliingen.

One thought on “Ekspedisjonstur med Petter”

Det er stengt for kommentarer.